Skip til hoved indholdet
    Hjem Fællesskaber på Solgården

Fællesskaber på Solgården

Det store, det lille- og de andre...


Velkommen hos os! Her på Solgården er vi mange forskellige slags mennesker, og vi går op i at være sammen på kryds og tværs. Her er der både hverdag og fest. Flere gange om året laver vi fællestemaer, hvor alle er sammen. Det kan være at vi holder badefest i haven med høj musik og hjemmelavede drinks, eller ”Nak og æd”-tema, hvor vi flår en fasan og laver mad over bål, eller holder e-konkurrencer, eller en workshop om ”Sex og selvværd”, eller tager på fisketur eller cykler en dejlig tur sammen. Vi holder også julefrokost og diskofest.

Du vil opleve, at vi gør det nemt for dig med masser af genkendelighed og faste rytmer, men vi elsker også at udfordre dig, så du lærer nye ting og udvikler dig – og på den måde lærer dig selv bedre at kende. Det er vigtigt for os at du har lyst til at komme og vi tager altid dine meninger i betragtning når vi udvikler Solgårdens tilbud.  

Du har rig mulighed for at byde ind med dine interesser

På Solgården kan du lære mange mennesker at kende – du kan afprøve forskellige interesser, samtidig med at du kan få lov til at nørde din særlige interesse sammen med andre.  


I det daglige er du en del af et lille fællesskab i dit værksted, hvor der er pædagogik, rammer og arbejdsopgaver som passer lige præcist til dig. Bare rolig, det værksted du starter i, behøver ikke være for evigt. Du udvikler dig på Solgården og har mulighed for at skifte, når det giver mening for dig. På Solgården laver vi det der giver mening for jer, der bruger os. Derfor har vi et brugerråd, hvor alle værksteder er repræsenterede. Brugerrådet hjælper os med at træffe de rigtige beslutninger. 

Eksempler på beslutninger: 

  • Valg af emner til sommerferieugerne: Besøge lande, nak og æd, bæredygtighed, musikfestivallen Højtryk, prideuge, kropsbevidsthed og meget mere
  • Solgården deltager på Roskilde Handicap Festival
  • Solgården har biavl og producerer honning
  • Valg af DJ til den årlige fødselsdagsfest
  • Sælger kun sukkerfri sodavand

Alle har en seksualitet, ønsker og behov, der skal tilgodese og støttes op om. Når du har brug for at være tilknyttet et pædagogisk tilbud, er det ikke en selvfølge, at du har mulighed for at tale om din krop og seksualitet i forhold til andre. På Solgården har vi tre seksualvejledere, som sørger for at lave seksualitetsworkshops målrettet dig og det du er nysgerrig på. Du kan også få individuel råd og vejledning.Solgården - Aktivitet og Beskæftigelse

Høje-Taastrup Kommune

Solsortevej 9 B-D

2630 Taastrup

Telefon: 43 35 43 50

e-mail: solgaarden@htk.dk

Angiv ikke personfølsomme oplysninger i mails. Brug i stedet sikker post.

Send sikker digital post